FAQ

HAR DU SPØRSMÅL?
Vi er sikker på at du har det. Her har vi prøvd å tenke på noen av de tingene du kanskje vil at vi skal forklare litt mer detaljert …

HVA ER NORSK ENDURO SUPER SERIE?
Det er noe helt nytt. Det er en serie som kombinerer ulike konkurranser med forskjellige enduroformater. Og dette kommer til å bli veldig moro! Vi har samarbeidet med etablerte, unike og velkjente arrangementer for å samle en serie som virkelig feirer enduro. Å gjøre dette sikrer en komplett test av utholdenhet, teknikk, fart og finesse hos den enkelte utøver. Og til sist handler NESS om å møtes – både profesjonelle og amatører – til en dyst og ha det gøy skulder mot skulder. Det handler om å finne den ultimate enduroføreren.

HVORFOR HAR SERIEN BLITT STARTET?
NESS ble etablert for å samle de ulike løpstypene: Hard Enduro, Etappe Enduro, Cross-Country og Ekstrem. Målet er å forsøke å kombinere dagens mangfoldige endurolandskap. Ved å teste både mann og maskin i alle de ulike delgrenene, vil Norsk Enduro Super Serie vise det sanne potensialet for endurosporten.

NÅR BEGYNNER SERIEN?
NESS starter 1. juni 2019 med Flittig Grand National.

KAN ALLE DELTA I NESS?
Absolutt. Alle kan delta. NESS er en serie hvor amatører og profesjonelle konkurrerer side om side – akkurat slik vi mener at enduro burde være. Hvis du liker enduro, eier en enduro- eller motocrossykkel og ønsker å kjøre løp, så vil vi gjerne se deg der ute i konkurranse med alle de andre.

MÅ JEG DELTA I ALLE LØPENE I SERIEN?
Nei. Du kan konkurrere i så mange, eller så få løp du vil.

STARTNUMMER
NESS bruker samme startnummer som man bruker i norgescupen. Man reserverer fast startnummer som vanlig i MITA og bruker samme nummer på tvers av seriene. I NESS-løpene tar man ikke hensyn til bakgrunnsfarge, kun startnummer og transponer.

HVORDAN VIRKER POENGSYSTEMET?
Vi har opprettet et uniformt poengsystem som vi mener er rettferdig for alle. Vi ønsker å se så mange som mulig få full uttelling for deres innsats i sporet. Poeng vil bli tildelt fra 1 til 45 plass.