FAQ

HAR DU SPØRSMÅL?
Vi er sikker på at du har det. Her har vi prøvd å tenke på noen av de tingene du kanskje vil at vi skal forklare litt mer detaljert …

HVA ER NORSK ENDURO SUPER SERIE?
Det er en serie med hovedfokus på bredde og enduroglede. Serien kombinerer ulike konkurranser med forskjellige enduroformater. Og dette kommer til å bli veldig moro! Vi har samarbeidet med etablerte, unike og velkjente arrangementer for å samle en serie som virkelig feirer enduro. Å gjøre dette sikrer en komplett test av utholdenhet, teknikk, fart og finesse hos den enkelte utøver. Og til sist handler NESS om å møtes – både profesjonelle og amatører – til en dyst og ha det gøy skulder mot skulder. Det handler om å ha det gøy samt finne den ultimate enduroføreren.

HVORFOR HAR SERIEN BLITT STARTET?
NESS ble etablert for å kunne tilby en serie for breddeutøvere i norsk enduro. Serien samler ulike løpstyper som: Hard Enduro, Etappe Enduro, Cross-Country og kanskje til og med Ekstrem. Alt ettersom hva den enkelte arrangør mener er best for bredden på det aktuelle tidspunktet og med det terrenget de har å by på. Målet er å forsøke å kombinere dagens mangfoldige endurolandskap. Til slutt handler det mest om å møtes å ha det trivelig sammen både på sykkel og i depotet.

NÅR STARTET SERIEN?
Første løp i NESS var med Flittig Grand National 1. juni 2019.

KAN ALLE DELTA I NESS?
Absolutt. Alle kan delta. NESS er en serie hvor amatører og profesjonelle konkurrerer side om side – akkurat slik vi mener at enduro burde være. Hvis du liker enduro, eier en enduro- eller motocrossykkel og ønsker å kjøre løp, så vil vi gjerne se deg der ute i konkurranse med alle de andre. Ta kontakt med din nærmeste klubb for innføring i lisenser og regelverk, så ses vi til løp.

MÅ JEG DELTA I ALLE LØPENE I SERIEN?
Nei. Du kan konkurrere i så mange, eller så få løp du vil. Serien premieres etter flest sammenlagt poeng i hver klasse etter siste løp er kjørt.

STARTNUMMER
NESS bruker samme startnummer som man ellers bruker i norsk enduro. Man reserverer fast startnummer på https://reg.nmfsport.no/login og bruker samme nummer på tvers av seriene.

HVORDAN VIRKER POENGSYSTEMET?
Vi har opprettet et uniformt poengsystem som vi mener er rettferdig for alle. Vi ønsker å se så mange som mulig få full uttelling for deres innsats i sporet. Poeng vil bli tildelt fra 1 til 45 plass.