Kongsberg Grand National

NMK Kongsberg arrangerer enduroløp på Heistadmoen for tiende gang. Årets utgave ser ut til å bli historiens største. I år har vi 141 forhåndspåmeldte deltagere. Vi tar imot påmeldinger nesten helt til løpet starter, så vi tror at vi passerer 170 deltagere.

KGN 2018

Løpet har blitt en tradisjon som både deltagere og tilskuere kommer tilbake til år etter år. Vi vet at mange deltagere ser fram til dette løpet. Det går i et enklere og raskere terreng enn mange andre norske enduroløp.

Påmelding til løpet gjøres på mita.nmfsport.no Klikk her

Kongsberg Grand National er et åpent løp med fokus på breddeidrett og rekruttering. Vi har klasser som er aldersdelte, slik at 40-åringer skal slippe å konkurrere med 20-åringer. Vi har også barneklasser. En nyhet av året er at deltagelse i barneklassene er gratis.

I tillegg til alle breddeklassene har vi eliteklassene «Elite» og «Junior Elite». Deltagerne i disse klassene er de beste endurokjørerne i Norge. Det er nok i en av disse klassene vi finner totalvinneren. Det kan gjerne skje at bestemann i løpet er en juniorkjører.

Løypa er ca 7.5 km lang. Kart finner du nedenfor.
Løypa går hovedsakelig på Forsvarets løypenett, med noen avstikkere i skogen. Vi har også ei bru over ei myr, her pleier det å være fin underholdning for publikum. Det er selvsagt fritt fram over alt i skogen.
Publikum kan gjerne gå langs (rett utenfor) traseen, så sant de ikke er i veien for førerne. Men se dere godt for, motorsyklene kommer raskt og søla spruter. Typisk rundetid er 15-20 minutter.

Kart KGN
Kart KGN 2018