NESS 2 – TIURLEIKEN 2023

12. august 2023 braker det løs igjen. Du vil vel ikke gå glipp av Sørlandets råeste endurofestival?!

Tiurleiken 2023

Tiurleiken enduro arrangeres på Flateland gård i Froland kommune. Løpet ble første gang arrangert i 2015 og har siden den gang vokst til et av Norges største enduroløp og har år etter år satt nye deltakerrekorder.

Årets løp vil ta oss tilbake til tidligere års format, et format vi er godt kjent med på Tiurleiken, enduro spesial, eller rundbane enduro som det også kalles.

Vi rigger oss for tidenes løp på Flateland. I samarbeid med blant annet Red Bull, Sørlandschips, Motorsyklisten, Twin Pegs og Kristiansand Enduro ønsker vi alle velkommen til løp, oppvisning og en formidabel stemning på Flateland gård i Froland kommune. Det hele avsluttes med et forrykende show på Flateland Scene med Crazy Hogs som spiller live rockemusikk for oss utover kvelden. Så her er det bare å pakke bilen for en fullspekket, actionfylt og hyggelig helg sammen med fine mennesker! 

Vel møtt!

Meld deg på her nå!

Løypene
Årets løp er delt inn i forskjellige løyper og tidspunkt for de forskjellige klassene som følger:

Barn (5-12år)
Barneløypen er som tidligere i depot, like ved og rundt toalettene og fjellet det senere på dagen vil bli kjørt trialoppvisning. 
Løypen er i hovedsak på gress, med muligheter for en sving opp i litt mer ujevnt terreng, for de barna som trenger litt ekstra utfordring. Løypa er delt inn i tre vanskelighetsgrader.
Barna starter kl. 10.00. 
Kjøretid: 15 min, 5 min pause, 15 min kjøring, 5 min pause, 15 min kjøring. 
Premiering sammen med Rekrutt og ungdom kl. 12.15.

Rekrutt/Ungdom
Kjøres på gårdssiden. Enkel og kort løype for ungdom og rekrutter. Her kjører man like i nærhet av depot slik at mor og far enkelt kan stå langs løypa og heie.
Løypa består av enkelt terreng på traktorvei og enkle skogspartier.

Hovedløp:
Hovedløypa er stort sett samme som tidligere år. Hvert år blir den utbedret og justert slik at den skal bli enda kulere enn tidligere.
Løypa består av skogsterreng, traktorveier, stier, fjell og jordbunn.
Den strekker seg ca. 7 km rundt i terrenget og har varierende segmenter og plass til alle. Løypa brukes kun til dette løpet og er derfor like fantastisk å kjøre hvert år. 
Klassene starter ved elva med felles start og kjører 2,5 time.

Hovedløype 2023

Ekstremspor med omkjøringer
I nærheten av elva er det flere sporvalg på to av stedene. På vei opp mot Gunvors hei har man 3 alternative spor som har hver sine vanskelighetsgrader og lengde. Her er korteste rute en bratt steinbakke (lilla) som er kort, men krevende..

Helt nede ved elva har Tiurleiken gjenåpnet den gode gamle Ekstrembakken (rød). Her har mange førere brukt enormt med krefter opp igjennom årene, samtidig som enkelte har danset opp bakken og spart mye tid. Det har i år blitt laget en ny enkel omkjøring rundt Ekstrembakken som kan være et godt alternativ selv for den beste utøver når klokken går mot ettermiddag. Ved ekstrembakken blir det god underholdning for publikum med Speaker og spektakulær kjøring. 

Program for dagen

10.00 Barn (egen løype ved fjell)
11.00 Ungdom og rekrutt (Egen løype på gårdssiden)
12.15 Premieutdeling barn, ungdom og rekrutt
12.30 Førermøte bredde- og eliteklasser v/RedBull telt
13.00 Start bredde- og eliteklasser
15.30 Mål bredde- og eliteklasser
16.00 Respitt
16.30 Premieutdeling bredde- og eliteklasser
Umiddelbart etter premieutdeling (ca. kl 17) – trialoppvisning –> X-loop Bonanza
21.00 Crazy Hogs spiller på Flateland scene

Tiurleiken Hovedløype. Film fra 2021

Følg også Tiurleiken på Facebook.com

Informasjon om løpet

Transponder:
Reservering av leie-transponder fra BedreTider kan gjøres ved å sende melding til Erik Sletholt (900 22 329). Betaling gjøres på vipps når du mottar den av Erik på løpsdagen

Informasjon oppdateres fortløpende…

Vi håper at arrangementet blir en like stor suksess som i fjor, med løp, oppvisning og en formidabel stemning på Flateland gård i Froland kommune. Gården ligger idyllisk til ved Fergestaden elv.

Litt historie

2019 ble vel den hardeste utgaven av Tiurleiken noen sinne, med ekstremt mye og dyp gjørme, søle og masse vann.

Foto: GHL


Årets løype er mye lik den som har vært kjørt i tidligere år. Traseen blir hele tiden noe omarbeidet. I år er det Kristiansand Enduro som står som arrangør.

Foto: Siri Sørhaug
Foto: Siri Sørhaug

Gå ikke glipp av all moroa på Flateland helgen 11. – 13. august!

Påmelding til løpet gjøres her.

LES DETTE

For å kunne delta må man ha lisens. Har du ikke lisens, klikk her

Foto: Siri Sørhaug

Kontaktperson, Kenneth Bang 90678045