Tiurleiken 13. august

13. august 2022 braker det løs igjen. Du vil vel ikke gå glipp av Sørlandets råeste enduroløp?!

Plakat Tiurleiken 2022
Tiurleiken 2022

Velkommen til Flateland og Norges vakreste enduroløp! Årets løp blir kjørt som forenklet etappeløp. Løypen består av to fartsetepper som skal kjøres et gitt antall ganger innenfor oppsatt tid. Den første etappen er helt ny og går rundt jordene på gården. Her blir det full fart og og luftige svev tett på publikum og depot. Den velkjente Tiurleikenløypa er selvsagt også med og blir kjørt i sin helhet som andre etappe.

Her kjøres alt fra små barnesykler, elektriske sykler og “Dakar”-sykler sammen med tradisjonelle endurosykler når
utøvere fra 5 til nærmere 70 år heies frem i løypa. Etter løpet blir det oppvisning med Norges fremste Trial utøvere,
X-Loop Bonanza Extravaganza, leker på vannet og mye god stemning. På kvelden blir det live musikk på Flateland scene!

Meld deg på Tiurleiken nå!

Tiurleiken enduro arrangeres på Flateland gård i Froland kommune. Løpet ble første gang arrangert i 2015 og har siden den gang vokst til et av Norges største enduroløp. og har år etter år satt nye deltakerrekorder. I sesongen 2021 kåret Norges Motorsportforbund gren enduro Froland MX og Tiurleiken til Årets arrangør!

Løpet vil i år få et helt annet format. Froland MX presenterer i år Tiurleiken som et forenklet etappeløp! Mange spør da kanskje: «etappeløp», hva er det? Helt enkelt forklart betyr det at moroa på Flateland blir delt opp i to deler. En kort del, kalt «etappe 1» og en lang del kalt «etappe 2». Den korte delen kjøres først. Den går i ganske lett og raskt terreng i området rundt gården og depotområdet.

Når den er fullført kjøres etappe 2, kjent for mange som hovedløypa i Tiurleiken slik den var de to siste årene. Når en fører har fullført etappe 2, stiller fører til start i etappe 1 igjen. Mellom etappene er det mulighet for å ta pause kjøre i depot. Likevel er målet å kjøre flest mulig etapper innenfor oppsatt tid. Mer om etappene nedenfor.

Tiurleiken – det nye formatet

Meld deg på nå!

Les alt om Tiurleiken 2022 her.

Liknende innlegg